BLOEMBOLLENVISIE

NL Leliekoningin te gast bij Martha Stewart Show
21 mei 2010

Als Martha Stewart de ‘styleguru’ van Noord Amerika is (en dat is zij!), dan is Dorien van de Berg dezer dagen de koningin van de lelie. Dorien was uitgenodigd om voor de ‘live studio audience’ van de Martha Show van 13 mei jl. de Nederlandse snijlelie in het zonnetje te zetten. Aanleiding voor het thema is ‘LilyTopia’, de lelietentoonstelling die van 21 t/m 30 mei in Longwood Gardens (Philadelphia, USA)gehouden wordt en waarvan Dorien hoofdarrangeur is.

Als vooraankondiging van de LilyTopia tentoonstelling inspireerde Dorien het 250 vrouw sterke publiek met een wervelend verhaal over lelies van Nederlandse makelij. Zij werd door de talkshow-host Martha Stewart zelf geïnterviewd, met op de achter- en voorgrond een zee van snijlelies, in alle mogelijke kleuren, geuren en cultivars. Martha Stewart is de oprichtster en eigenaar van Omnimedia, een lifestyle gerelateerd mediaconcern in o.a. televisie, tijdschriften, boeken, websites, radio en Martha merkproducten. Haar tv-programma ‘Martha’ bereikt een miljoenenpubliek en een zeer belangrijke kopersdoelgroep voor de Nederlandse bloembollensector, waarbij onderzoek uitwijst dat een extreem hoog percentage kijkers direct actie onderneemt en de in de show gebruikte producten aanschaft.

Lilytopia fungeert als platform voor de Noord-Amerikaanse handel in leliebollen en als inspiratie voor Noord-Amerikaanse consumenten. De show wordt georganiseerd door Longwood Gardens, het spectaculaire estate van de steenrijke Dupont familie, van het gelijknamige chemieconcern.. Het New Yorkse bureau van het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) organiseerde de contacten met Martha Stewart en Zaboplant BV leverde het brede assortiment snijlelies voor de Martha-show. De 250 gasten in haar live show kregen allen een gesponsord pakket van 9 leliebollen mee naar huis om in de tuin te planten.

<< terug